,

Begeleiding startende leraren

Doelgroep

Docenten voortgezet onderwijs

Aanbieder

Universiteit Twente

Bezoek website

https://www.utwente.nl/onderwijs/pre-university/pro-u/expertises/startende-leraar/

Lerarenopleidingen en scholen zijn samen verantwoordelijk voor een doorlopende leerlijn. Het is daarbij heel belangrijk dat lerarenopleidingen en scholen samenwerken en de opleiding en begeleiding in de school goed op elkaar afstemmen.

Bij de Universiteit Twente vinden ze het belangrijk dat startende leraren zich thuis voelen in hun dagelijkse werk. Daarom bieden ze op maat gemaakte begeleidingstrajecten aan voor startende (maar ook meer ervaren) leraren. In overleg met de school en de leraar, maken ze een coachingsprogramma dat bijvoorbeeld bestaat uit lesbezoek, analyses van videofragmenten van de les, intervisies of een combinatie daarvan.

Mocht je als school(leider), docent(groep) een specifieke behoefte hebben, dan zorgen zij voor een match tussen uw concrete vraag, ontwikkeltraject en hun experts. In samenspraak met jouw school wordt een maatwerkactiviteit of traject door Pro-U ontwikkeld en verzorgd. Pro-U kan bijvoorbeeld een workshop over een bepaald onderwerp verzorgen op een studiedag, of meerdere sessies organiseren die bijdragen aan onderwijsontwikkeling binnen de school. Het is ook mogelijk voor scholen om om met UT-experts te sparren over een bepaald thema, waarbij de UT-expert voor een bepaald aantal uren kan worden ingezet.

Klik hier voor meer informatie 

Scroll naar boven