,

Schoolontwikkeling en alignment

Doelgroep

Directie, schoolleider

Aanbieder

Hogeschool Windesheim

Bezoek website

https://www.windesheim.nl/opleidingen/deeltijd/module/schoolontwikkeling-vanuit-systemisch-perspectief

Het ontwikkelen van een organisatie is een breed en complex thema. Deze module biedt jou als schoolleider nieuwe perspectieven op wat daarvoor nodig is.

Schoolontwikkeling is tegenwoordig een continu proces van verbetering. Het is daarom van belang dat scholen zich ontwikkelen tot lerende organisaties. In deze module ga je in een ‘participatief onderzoek’ een analyse maken van je eigen school als lerende organisatie. Je gebruikt veranderkundige inzichten en een systemisch perspectief op leren en ontwikkelen om weer te geven hoe je school zich verder kan ontwikkelen als lerende organisatie en om een interventie te ontwikkelen en uit te voeren. Tot slot reflecteer je op je eigen rol in leiding geven aan leren en ontwikkelen.

Na de mastermodule Schoolontwikkeling vanuit systemisch perspectief weet jij precies hoe je randvoorwaarden kunt vormgeven, zoals een strategisch financieel beleid en de juridische kaders daarvan. Zo kun je een goede schoolorganisatie ontwikkelen. Na het volgen van de mastermodule weet je:

  • Hoe je een organisatie ontwikkelt waarin je oog hebt voor zowel de interne omgeving als het uitlijnen ervan met de externe omgeving
  • Hoe je belangrijke randvoorwaarden op orde moet krijgen om de organisatie te laten ontwikkelen
  • Hoe ouderparticipatie werkt en waarom je die moet willen inzetten

Klik hier voor meer informatie 

Scroll naar boven